Handfastingkoord 8mm (keuze uit 7 kleuren)

Handfastingkoord 8mm (keuze uit 7 kleuren)
Handfastingkoord 8mm (keuze uit 7 kleuren)
Handfastingkoord 8mm (keuze uit 7 kleuren)
Handfastingkoord 8mm (keuze uit 7 kleuren)
Handfastingkoord 8mm (keuze uit 7 kleuren)
€ 3.50
Levertijd: 1 - 2 weken
Voorraad: onbeperkt
Kies een lengte
Kies een kleur
Aantal
Keltische huwelijksrituelen woorden ook "handfastings" (of "handbindingen") genoemd, omdat de huwelijksgeloftes worden verzegeld door de handen van het bruidspaar aan elkaar vast te binden met een koord. Traditioneel geeft het bruidspaar elkaar de hand en wordt het touw door de Druïde rond beide handen gedaan, met bovenaan een knoop en een lus in de vorm van een hart. Na het uitspreken van de huwelijksgeloftes wordt de lus verwijderd maar niet de knoop, want die wordt na het verwijderen van de handen stevig aangetrokken en vormt aldus de "huwelijksknoop".

Deze gedraaide handfastingkoorden met een dikte van 8mm zijn uitermate geschikt voor het handbinden tijdens een Keltische huwelijksceremonie. Ze zijn gemaakt van rayon (viscose), en zijn beschikbaar in volgende kleuren:
 • Wit
 • Olijfgroen
 • Goudgeel
 • Fel geel
 • Rood
 • Kobaltblauw
 • Zwart
De keuze van de kleur van een handfastingkoord is vooral persoonlijk, en afhankelijk van welke kleur voor het bruidspaar het meest de liefde en het huwelijk symboliseert. Raak je er toch niet uit welke kleur te kiezen, raadpleeg dan het overzicht van de betekenis van keluren op de pagina handfastingkoorden bestellen.

Zorg ervoor dat je koord zeker lang genoeg is, zodat het rond twee handen kan en vervolgens worden geknoopt mét lus. Voor een koord van 7mm of 8mm is een minimum lengte van 2 meter zeker nodig.

Vanaf nu is het ook mogelijk om de lengte van het koord te kiezen per halve meter (met een minimum van 1 meter en maximum van 4 meter).


BELANGRIJK:

De opgegeven prijs is per lopende meter. Voor een koord van meerdere meters lang dien je bij "aantal" dus gewoon 1 op te geven, en bij "kies een lengte" geef je dan de totaal gewenste lengte op. De prijs die naast de lengte wordt vermeld is bijgevolg de meerprijs per lopende meter.

Meer uitleg over hoe een handfastingkoord te bestellen vind je op de pagina handfastingkoorden bestellen.

Aangezien het hier een artikel betreft dat op gewenste maat wordt geleverd, geldt hier geen herroepingsrecht; je kan dus niet afzien van je aankoop.
De effectieve kleuren van de koorden kunnen afwijken van de kleuren getoond op de afbeeldingen, afhankelijk van je beeld- en/of printerinstellingen.


AFWERKING:

Een handfastingkoord kan mooi worden afgewerkt met koordstoppers aan de uiteinden. Sommige koordstoppers hebben tevens de mogelijkheid om bedels naar keuze aan te hangen. Zorg er wel voor dat de koordstoppers de juiste maat hebben voor de dikte van je koord.

Je kan bij ons terecht voor de aankoop van koordstoppers, geschikt voor de dikte van de koorden in ons assortiment. Voor een kleine meerprijs plaatsen wij deze koordstoppers voor jou, indien zowel het koord als de koordstoppers samen bij ons bestelt. Hou er rekening mee dat dan je een week extra levertijd moet rekenen.

Tevens bieden wij een keuze aan bedels aan die kunnen worden bevestigd aan de koordstoppers (indien je kiest voor een koordstopper die hiervoor voorzien is, deze zijn enkel beschikbaar voor koorden van 8mm).
 
Terug naar overzicht
Andere klanten kochten ook


Webwinkel Informatie:
 •  De Druïdenwinkel
 •  webshop@druidcircle.net
 •  BTW Nummer: BE 0881 581 134
 • RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen


 
Betaalmogelijkheden:New Order of Druids op Sociale Media:

   
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN