Nek Torc draak

Nek Torc draak
Nek Torc draak
Nek Torc draak
Nek Torc draak
€ 15.00
Levertijd: 1 - 2 weken
Kies een kleur
Aantal
Een torc is een Keltisch sieraad dat wordt gedragen om de nek of rond de arm. Voor de Kelten was het een symbool van status, maar ook naar eerlijkheid en rechtvaardigheid. De torc werd immers vaak gedragen door een stamhoofd, die geacht werd om eerlijk en rechtvaardig te handelen naar zijn stamgenoten toe. In Ierland vertelt een legende hoe de Torc van Morann een koning zou doen stikken indien hij een onrechtvaardig oordeel velde, en pas wanneer hij een juist oordeel velde liet het sieraad zijn grip weer los. In het Iers-Gaelisch betekent het woord "torc" ook everzwijn.

Deze torc is een standaardmaat die voor de meeste mensen geschikt is, met een diameter van ongeveer 16 cm. Je kan deze voorzichtig open trekken om de diameter te vergroten, of om de torc aan en uit te doen. Aan de uiteinden staat het hoofd van een draak afgebeeld. Deze torc is beschikbaar in brons- en zilverkleur.
Terug naar overzicht
Andere klanten kochten ook


Webwinkel Informatie:
  •  De Druïdenwinkel
  •  webshop@druidcircle.net
  •  BTW Nummer: BE 0881 581 134
  • RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen

 
Betaalmogelijkheden:


New Order of Druids op Sociale Media:
   
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN